İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

Tartışmalı Yeni MEB Müfredatı Talib ve Terbiye Kurulu Tarafından Onaylandı!

MEB yeni Müfredatı Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı, eğitim sendikalarının büyük bölümünün karşı çıktığı yeni müfredatı onayladı !

Demirli : “Bilimsellik, Şeffaflık İlkeleri Gereği Olarak Değerlendirdik”

Millî Eğitim Bakanlığı Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı Cihad Demirli, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli için iletilen tüm görüş ve önerilerin şeffaflık, bilimsellik ve katılımcılık ilkelerinin gereği olarak değerlendirildiğini ve öğretim programlarına yansıtıldığını, tekrar görüşülen yeni müfredatın Talim ve Terbiye Kurulu onayından geçtiğini söyledi. Demirli, yeni müfredat taslağına ilişkin kamuoyundan gelen görüş ve önerilerin alındığı askı sürecinin tamamlanmasının ardından yapılan çalışmalara yönelik konuştu.

Talim ve Terbiye Kurulu Onayladı

Türkiye’de hizmet veren eğitim sendikaları temsilcileri, bir çok gazeteci Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ismi verilen yeni müfredatın bilimsellikten uzak olduğunu belirterek, müfredatın geri çekilmesini talep etmişti. Milli Eğitim Bakanlığı web sayfasında yeni müfredat ile ilgili görüşler alınmış ve binlerce görüşün iletildiği MEB sayfasından da duyrulmuştu. MEB sayfasında yapılan duyuruda, yeni müfredatın Talip ve Terbiye Kurulu tarafından değerlendirildiği ve müfredatın kurul tarafından onaylandığı açıklandı.

Kaynak

Yorum Yap