İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

Aşk-ı Memnu’nun Şayeste’si Son Yolculuğuna Uğurlandı

Türk sinema ve tiyatrosunun saygın isimlerinden Fatma Karanfil, 72 yaşında vefat etti. Bir süredir kanserle mücadele eden Karanfil, 25 Mayıs’ta entübe edilmiş ve 2 Haziran 2024’te hayatını kaybetmişti. Karanfil’in vefat haberi menajeri Aslı İslamoğlu tarafından sosyal medya hesabından duyuruldu.

Sanat Dünyasından Veda Mesajları Yağdı

Sanat camiası ve sevenleri, Fatma Karanfil’in vefatını büyük bir üzüntüyle karşıladı. Başarılı projelerde yer alan ve birçok ödüle layık görülen Karanfil, sadece oyunculuğuyla değil, aynı zamanda zarafeti, çalışkanlığı ve insanlığıyla da örnek alınan bir isimdi.

Fatma Karanfil Kimdi?

3 Şubat 1952’de Eskişehir’de doğan Fatma Karanfil, Language and Culture Center’da okuduktan sonra 1968 yılında Ses Dergisi yarışmasında üçüncülük kazanarak sinemaya adım attı. 1975 yılında Ali Kocatepe ile evlenen ancak daha sonra ayrılan Karanfil, 1976-1980 yılları arasında Londra’da tekstil eğitimi aldı. Göğüs kanseri teşhisi konulan ve hastalığı yenen Karanfil, 2001 yılında işine geri döndü. 2008 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan ‘Aşk-ı Memnu’ dizisindeki rolü ile tekrar gündeme geldi. Fatma Karanfil Yeşilçam’ın efsane yapımlarından olan Keloğlan’da Fatma karakterini canlandırmıştı. (BSHA- Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak

Yorum Yap