İçeriğe geç Kenar çubuğuna atla Altbilgiye atla

Hekimsen’den Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi Acil Servisi’ndeki Saldırıya Kınama!

Hekimsen dün Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi’nde sopalarla bir saldırı gerçekleştirildiğine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, “Hastalara ACİL MÜDAHALE edilen bir birimde, sağlık teröristlerinin ellerinde sopalarla etrafa saldırması ve bu duruma KOLLUK KUVVETLERİ’nin izleyici kalması kabul edilemez. Hastanelerin tüm giriş kapılarına kolluk kuvvetlerinin kontrolünde X Ray cihazları konmalı. Hasta yada hasta yakınlarının silah, bıçak, sopa vb. ile hastaneye girmesi önlenmelidir. Hastanelerde kolluk güçleri haricinde görevlendirilen güvenlik görevlilerine özel yetkiler tanımlanmalı, şok cihazı ile sağlık teröristlerinin etkisizleştirilmesi yetkisi verilmelidir” ifadeleri yer aldı.

Bakan Koca göreve davet edildi

Tüm işyerlerinde çalışanlar için öncelik iş yeri güvenliği olduğu halde, Sağlık Bakanlığında, hastalara şifa dağıtan hekim ve sağlık çalışanlarının güvenli bir ortamda çalışmasının bir türlü sağlanmadığını vurgulayan Hekimsen,  “Diyarbakır Gazi Yaşargil EAH Acil Servis’inde görev yapan hekim ve sağlık çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz ve Sağlık Bakanı Sn.Fahrettin KOCA’yı, Sağlıkta Şiddeti kesin olarak bitirmek konusunda göreve davet ediyoruz” dedi. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak

Yorum Yap